TOKYO-CADAQUÉS

 Saturday, March 16, 2024

Total:  €

Alla Maravilloso! Bravo!👏

Gloria Aragay Una experiencia extraordinaria. Me encantó.

Nuria viatjant subtilment a la bellesa de la música i l anima poética…

Pol Meravellós viatje entre Tokio i Cadaqués, a les mans de l'Eva i l'encant de la Dominique. Una travessia d'emocions! 🥰 ¡Bravo!

Rosa M Masso Molt bona, una combinacio de musica i poesia original . Una experiencia molt positiva i recomenable.

Concert programme

L'Eva Simó (Barcelona) i la Dominique de Gasquet (Marsella) l'any 2019 van preparar un projecte meravellós TOKYO CADAQUÉS, SAKURA PRIMAVERA. Poesia i música. Van fusionar la poesia francesa de la Dominique, que parlava de les seves estades a Tokyo i Cadaqués, amb música de compositors japonesos, francesos i catalans del s.XIX i XX: Satie, Debussy, Albéniz, Granados, Tiersen, Hisaishi, Mishima... amb el piano de l'Eva. Era tan preciós que ens van convidar a Tokyo i a Hiroshima per fer concerts. Però la maleïda pandèmia no ens va permetre fer aquest fascinant viatge. Ara, després d'uns quants anys, ens tornem a retrobar per oferir-vos una tarda plena de màgia.


Després del concert podrem gaudir d'un BON VINET i un SOPARET (amb pastetes salades, pica-pica, formatges, embotit i el pastís de l'Àngela) per parlar de l'experiència, i perquè la Dominique ens continuï explicant històries curioses.

  Eva Simó i Dominique de Gasquet

Dominique de Gasquet, polivalent interdisciplinària, artista i pedagoga. La Dominique ha viatjat pels 5 continents amb la passió de transmetre el gust per les paraules a través de la literatura.
Ha escrit diversos articles sobre Marguerite Duras, Mishima, Yukio, Oscar Wilde, Romain Gary. Ha escrit una obra de teatre titulada Les Empétrés actuada a París a finals del s.XX i publicada a la revista del Teatre Toursky. Al 2023 va publicar un testimoni del seu treball com a professora i amant de la literatura, la novel·la La Chambree Medium i Gala et Dalí, a l'altra banda del mirall, 2017. Aquest llibre ens explica la trobada de la Gal. ·la amb a Dalí el 1929, i la trobada de l'autora amb a Dalí i la Gal·la el 1979, i la seva estada a Púbol. La Dominique actualment està a Sete, Marsella, escrivint una obra de teatre sobre els fantasmes de Mishima, ja que se celebrarà el centenari del seu naixement el 15 de gener de 1925. Escriu poesia sobre la primavera a Tòquio i Cadaqués, on va conèixer a la pianista Eva Simó i al pintor japonès Koyama.

Eva Simó, nascuda a Barcelona, l'any 202 dB. (després de Beethoven).
Estudia el grau Superior de Piano amb Ludovica Mosca a l'Escola Luthier de Barcelona, examinant-se al Conservatori Superior de Música del Liceu, obtenint la millor qualificació de la promoció. Finalitzà els seus estudis de Piano treballant el Postgrau amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha realitzat nombrosos cursos de perfeccionament amb professores i pianistes destacades com Maria Joao Pires, Gennady Dzubenko, Alain Motard, Frederic Gévérs, Carles Guinovart, Ana Guijarro, Louis de Moura Castro, David Westfall, entre d'altres.

Ha participat a diversos cursos d'interpretació de Música contemporània amb David Padrós, Joan Albert Amargós, Albert Sardà, Josep Maria Balanyà, entre d'altres i cursos de Jazz amb Manel Camp. Ha estudiat Música de Cambra amb Ala Voronkova i Geràssim Voronkov obtenint una excel·lent qualificació. Ha estudiat cant amb Montserrat Solà i Violí amb els professors Levon Galstain i Victor Petre, violinistes de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Ha format part de diverses formacions de cambra, el Trio Assai (violí i piano a 4 mans), el Trio Euphonia (soprano, tenor i piano), el Trio 3&3 (flauta travessa, violoncel i piano), el Duo Suite (flauta travessa i piano), entre d'altres. Fou pianista acompanyant de diversos instruments i cantants a l'Escola Luthier de Barcelona.

Des del 2014 organitza concerts en petit comitè a Barcelona. Des del 2018 fa concerts a diferents sales de Barcelona i l'Empordà. Ha participat en diversos homenatges com a pianista convidada a Barcelona. KonzertHaus a Bèlgica i Sardegna. Ha participat en l'enregistrament i la interpretació de la banda sonora del curtmetratge ZACHERL de Jean-Christophe Pratt per al Festival MIFAC de Le Mans. Enregistrament del CD de l'àlbum Vindarna vandra i vaka, Suite de folklore líric per a flauta i piano, de Jonathan Ostlund, amb Myriam Hidber Dickinson.

Fa més de 30 anys que està dedicada a la docència, preparant els seus alumnes per als exàmens de la Royal School of Music of London, i la preparació de les proves d'accés a Berkley. Abocada a la investigació perquè els seus alumnes aprenguin de la millor manera, ha creat un nou mètode d'ensenyament-aprenentatge, CUBOTES, amb èxit arreu del món.

Schubertiades are intimate concerts held in private dwellings, which offer an informal atmosphere to experience music in a new way. You will be in close proximity to the musicians, so please show respect to the house and always follow the host's instructions.