Meditacions i improvisacions

 domingo, 25 de febrero de 2024

Total:  €

Experimente conciertos íntimos e inolvidables en entornos únicos, desde acogedoras salas de estar hasta pequeñas salas con encanto, donde músicos y anfitriones se unen para crear momentos mágicos a través de la música.

Pequeña charla sobre el concierto. El músico explicará el programa antes de que comience el concierto. (5 minutos)
Concierto. Consulte la sección 'Programa del concierto' para obtener una descripción completa del programa. (1 hora)
Copa de vino o refresco. Disfruta de una copa de vino o refresco después del concierto (cortesía del anfitrión) para socializar y conocer al público, al músico y al anfitrión. (30 minutos)

Programa del concierto

Joan Arnau Pàmies presenta un programa de música improvisada i alguns temes propis.

Influït per músiques diverses, des del free jazz fins al romanticisme alemany i el minimalisme estatunidenc, Pàmies interpreta al piano una síntesi de gèneres i estils, pròpia del seu treball divers i ric.

  ConEix

67 opiniones

  Joan Arnau Pàmies

3 opiniones

Joan Arnau Pàmies és compositor, multiinstrumentista i intèrpret. Nascut a Reus, la seva carrera abasta quinze anys de treball molt divers, que inclou música de cambra i ensemble, formes inusuals de notació musical, peces electroacústiques, actuacions d’electrònica en directe i improvisació lliure amb diversos instruments. Estilísticament, Pàmies se sent còmode explorant els límits de múltiples gèneres musicals, com ara la música clàssica i l’electrònica, el jazz, el pop i la música experimental.


La música de Pàmies ha estat interpretada per conjunts i solistes destacats, com ara BCN 216, Chartreuse, Diamanda La Berge Dramm, Ensemble Dal Niente, Ensemble Recherche, Fonema Consort, els quartets JACK i Arditti, Jeff Gavett, Jeff Siegfried, Jessica Aszodi, Joan Martí Frasquier, Kathryn Schulmeister, Kevin Toksöz Fairbairn, Laura Cocks, Liam Hockley, Loadbang, Marc Horne, Miranda Cuckson, Moscow Contemporary Music Ensemble, NO_Input Ensemble, TAK Ensemble, Tessa Lark, Tony Rymer, Uusinta, Vertixe Sonora i William Lang, a sales i festivals com Huddersfield Contemporary Music Festival (Regne Unit), MATA, Resonant Bodies Festival, Spectrum, DiMenna Center, The Stone (Nova York), Ear Taxi, Constellation (Chicago), Center for New Music (San Francisco), Versipel New Music (Nova Orleans), Tsai Performance Center (Boston), Unruly Music Festival (Milwaukee), Foro Internacional de Música Nueva Manuel Enríquez (Ciutat de Mèxic), Ostrava New Music Days (República Txeca), Cité Universitaire (París), Darmstädter Ferienkurse (Alemanya), Kloster Lehnin (Berlín), Intersonanzen Brandenburgisches Fest der Neuen Musik (Potsdam), Museu Nacional Reina Sofía (Madrid), 36 Encontre Internacional de Compositors, ME_MMIX (Palma de Mallorca), Centro Galego de Arte Contemporánea (Santiago de Compostela), Cafè del Teatre (Lleida), Petit Palau, Continental i Mixtur (Barcelona).


Alguns projectes recents són Lied (2020), una peça per a ensemble, electrònica en directe i veu encarregada pel Gran Teatre del Liceu; Nocturnes, fantasias (2021), un àlbum de noves peces electroacústiques publicat pel segell de música contemporània de Chicago Sideband Records; Quartet de corda núm. 3, “Forma infinita” (2021-22), encarregat per L’Auditori per a la Biennal Internacional de Quartets de Corda de Barcelona i estrenat pel JACK Quartet; i DES DE LA PROFUNDITAT (2022), un nou treball per a piano preparat, electrònica en viu i instruments addicionals, escrit en col·laboració amb el reconegut pianista de jazz d’avantguarda Aruán Ortiz; aquest projecte està finançat per una beca de recerca i innovació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


A més de la seva tasca com a compositor, Joan Arnau Pàmies és pianista i interpreta la seva pròpia música amb aquest i altres instruments, com ara la guitarra elèctrica, el baix i el contrabaix, la bateria i l’electrònica en viu. El 2019, Pàmies va iniciar Inlet Industry, un projecte a través del qual crea música que barreja elements d’ambient, glitch, synth-pop i techno. Com a Inlet Industry, el 2020 va publicar Dialectics of Collapse (Grans Records, RAT Produccions), un àlbum conceptual influït per la ciència ficció i els universos paral·lels. 


Pàmies és el fundador de Protomaterial Records, un nou segell discogràfic que aquest any publicarà els àlbums de debut de la pianista clàssica ucraïnesa Oksana Shymanska, el compositor mexicà Luis Fernando Amaya i el bateria i artista sonor català Genís Bagés.


Pàmies també aposta per la música com a àmbit acadèmic. Això l’ha portat a oferir xerrades i col·loquis sobre la seva música a les principals universitats de recerca i conservatoris, com ara Columbia University, Goldsmiths, University of London, UNAM (Ciutat de Mèxic), University of Nottingham, Harvard University, Real Conservatorio Superior de Música (Madrid) i l’ESMUC. Ha escrit articles sobre música, cultura i societat per a una gran varietat de publicacions, com ara Divergence Press, University of Huddersfield Press, &&& Journal, NewMusicBox, Open Space Magazine i Revista Musical Catalana. Actualment, Pàmies enllesteix un capítol de crítica musicològica per a un proper volum de Routledge.


Joan Arnau Pàmies és llicenciat pel New England Conservatory of Music (Boston, Massachusetts) i doctor per la Northwestern University (Evanston, Illinois). Els enregistraments de la seva música es poden trobar a Sideband Records, Carrier Records, Grans Records, RAT Produccions i La Mà de Guido.